11:46
Про результати участі команди юних спортсменів в спортивних змаганнях

17 лютого 2016 року згідно єдиного календарного плану спортивно-масових заходів відділу освіти молоді і спорту Дніпропетровського району відбулися зональні змагання з баскетболу 3х3 між командами Олександрівської, Новоолександрівської, Любимівської шкіл.

В змаганні взяли участь команди КЗ Любимівської СЗШ:

Юнаків: Прудко Олег, Масалов Юра, Скубініч Денис, Олійник Олександр.

Дівчат:  Гармаш Яна, Огризко Аліна, Хомич Анастасія, Буштрук Єлизавета.

Команда юнаків, на жаль, не мала успіху, а команда дівчат вийшла у фінал з надією на перемогу в подальших турнірах.

З юними спортсменами працювали вчитель фізкультури Матвієнко Людмила Олексіївна та керівник гуртка Увантаєв Данило Сергійович.

18 лютого учні школи та директор школи Людмила Олексіївна Масалова привітали юних спортсменів, та побажали подальших перемог в змаганнях команді дівчат, а команді юнаків наполегливості в тренуванні!

 
 
 
Поле для баскетболу та стрітболу

Стрітбóл (від англ. street «вулиця» і англ. ball «м'яч») — спортивна командна гра зм'ячем. Баскетбол 3х3.

Стрітбол походить від баскетболу, проте має деякі зміни у правилах. У гру грають 2 команди. Кількість гравців команди може змінюватись. Зазвичай в командах по 3 гравці (класичний стрітбол).

Гра може відбуватись протягом домовленого часу або до моменту, коли одна з команд досягне домовленої кількості очок.

Гра може проходити «на одне кільце» (при цьому команда перед забиванням м'яча в кільце мусить «вивести» його за трьох-очкову лінію). Невід'ємною частиною стрітболу, що вирізняє її від баскетболу, є заохочуване виконання трюків з м'ячем під час гри та різноманітних слем-данків (slam dunk). Іншою особливістю стрітбола є можливість "грубої" гри, тобто використання деяких силових прийомів та відволікаючих маневрів для проходу до кільця суперника.

Стрітбол прийшов в Україну у 1995 році. З цього часу його розвитком займалась федерація баскетболу України. На базі ФБУ 22 травня 2006 року була створена ВГО "Федерація вуличного баскетболу Украіни" (з 2013р зміна назви ВГО "Федерація баскетболу 3х3 України"або "ФБУ3х3" ) для його подальшого розвитку, популяризації в Україні та на міжнародному рівні. 22 травня 2006 року президентом Федерації обрано Вїталія Письменника.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Категорія: Новини | Переглядів: 410 | Додав: Anna_Karpova | Теги: спортивні змагання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar