12:35
Проведення штабних тренувань щодо дій на випадок особливих ситуацій

23 жовтня в КЗ Любимівська СЗШ   відбулось    командно-штабне тренування, метою якого було відпрацювання дій щодо організації та виконання  заходів  цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

 

Навчання складалися з двох частин – теоретичної та практичної. 

Теоретична частина була присвячена розгляду питань щодо організації роботи різних ланок  підсистеми цивільного захисту в умовах загрози і виникнення надзвичайної ситуації, запобігання загибелі й травмуванню людей у зимовий період, а також готовності служб  шкільного цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації  осінньо-зимового періоду.

На жаль, школа на сьогодні не забезпечена належною кількістю спецодягу, ломів , лопат, рукавиць, протигазів, респіраторів. Учні та персонал школи під час теоретично-практичних занять з ЦО виготовляли марлеві пов'язки.

 


Під час практичного заняття  відпрацьовувалась організація та проведення рятування постраждалих у результаті вибуху поблизу школи, гасіння пожежі та розбір будівельних конструкцій, надання невідкладної медичної допомоги постраждалим. Також у рамках тренувань  відбулось  відпрацювання порядку дій щодо евакуації учнів та персоналу в безпечне місце, використання засобів захисту при надзвичайних ситуаціях. Вивчались сигнали оповіщення населення при особливих ситуаціях. Кожен керівник підрозділу ЦО в школі розробив алгоритм поводження в даних ситуаціях.

Категорія: Новини | Переглядів: 392 | Додав: Иська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar